Minun polkuni

Minun polkuni Norlandiassa kertoo työntekijöidemme omia uratarinoita vuosien varrelta.

”Pitkään työelämässä olleena halusin löytää työn, joka olisi antoisaa ja jonka parissa viihtyisin ja tuntisin olevani elementissäni. Haaveilin työstä lasten parissa. Oppisopimuskoulutus ja Norlandia päiväkodit antoivat tähän mahdollisuuden. Aloittaessani työt Norlandialla tunsin löytäneeni paikkani. Mukavat työkaverit ja mahtavat lapset tekevät jokaisesta päivästä kivan päivän!"

-Tomi

”Valmistuin ammattikorkeakoulusta sosionomiksi (AMK) joulun alla 2003 ja jo tammikuussa minua pyydettiin Norlandialle töihin lastentarhanopettajaksi. Kokemuksen karttuessa pääsin etenemään urallani ja siirryin vastaavan lastentarhanopettajan tehtävään. Lähiesimiestyö on antoisaa, mutta myös haastavaa ja siinä tarvitaan monipuolisia taitoja ja kehittämisosaamista. Niiden kasvattamiseksi katsoin tarvitsevani lisäopintoja ja päätin keväällä 2011 hakea opiskelemaan varhaiskasvatuksen kehittämistä ja johtamista. Suoritin sosionomi (ylempi AMK) – opinnot työn ohessa ja sain osallistua opintojen lähipäiviin työajalla, mikä oli iso kädenojennus Norlandialta. Henkilöstöä kannustetaan uuden oppimiseen sisäisten koulutusten avulla ja mahdollisuuksien mukaan tuetaan pidempiin opintoihin lähtevää, kuten oma esimerkkini kertoo. Norlandia ottaa työnantajana huomioon myös erilaiset elämäntilanteet ja meillä on mahdollisuus esimerkiksi vaihtaa työyksikköä tarpeen mukaan. Niin minäkin tein pari vuotta sitten ja se lisäsi työtyytyväisyyttäni huomattavasti.”

-Tiina

”Työurani Norlandialla alkoi vuonna 2006 Ymmerstan koululla koululaisten iltapäivätoiminnan vastuuohjaajana. Päätin kokeilla ammatinvaihtoa biotekniikan insinööristä lastenhoitajaksi. Innostuin työstä lasten parissa ja aloitin Norlandialla oppisopimuskoulutuksen lähihoitajaksi. Ymmerstan koulun jälkeen vaihdoin esikouluikäisten pariin Lintuvaaran koulun iltapäivätoimintaan. Pääsin tuohon aikaan paljon sijaistamaan eri yksiköissä ja se oli mielestäni todella avartavaa ja opettavaista. Lintuvaarasta matkani jatkui seuraavana vuonna Kurkihirren päiväkotiin Nöykkiöön. Olin toivonut paikkaa päiväkodista ja se mahdollistui uuden päiväkotiyksikön myötä. Kurkihirressä sain opiskeluni päätökseen ja valmistuin 2009 lähihoitajaksi. Ehdin Kurkihirressä olla töissä lähes kolme vuotta ennen toisen lapseni syntymää. Äitiyslomalta palattuani toivoin pääseväni lähemmäs kotia töihin logistisista syistä ja päädyin Pirttiin. Pirtissä ollessani innostus lastentarhanopettajan ammatista taas lisääntyi ja minua kannustettiin pyrkimään kouluun. Pääsinkin Diakiin monimuotoiseen koulutukseen, jossa saan sosionomin ammatin ja pätevyyden lastentarhanopettajan tehtäviin. Nyt opiskelen päätoimisesti työnohessa ja valmistuminen siintää viimeistään vuonna 2018.

Norlandialla on hyvä olla! Minua kannustetaan ja tuetaan työssä ja opiskelussa. Pidän erityisesti Norlandialle ominaisesta pienryhmätyöskentelystä, koska olen huomannut sen olevan ihan jokaiselle lapselle paras tukemisen ja ryhmäytymisen muoto. Koen myös, että Norlandialla työskentely on rentoa, päiväkoti ja tiimit voivat vapaasti suunnitella ja toteuttaa omaa toimintaansa tiettyjen rajojen sisällä. Meillä on ihanat lapset ja vanhemmat sekä oma osaava henkilökunta!”

-Sanna